torsdag 20 november 2008

Skor till mig


Eftersom jag misslyckades med att köpa världens varmaste kängor (jag hade siktet inställt på ett par rutiga Sorel men de hann ta slut) så har jag idag köpt världens snyggaste kängor istället.

Om maken är riktigt snäll ska han få ge mig dem i julklapp. Jag vet inte om han kommer att uppfatta det så, men det är faktiskt en stor ynnest att låta honom göra det. På så vis kommer han nämligen få glänsa varenda gång som någon kommenterar mina makalöst snygga skor och jag lite nonchalant säger "Tack, jag fick dem av min man i julklapp". Och det kommer att hända ofta, ofta.

lördag 15 november 2008

Jag tror att jag och min man lever i olika tidszoner – eller hur lång är en helg egentligen?

Jag: När var det du skulle vara borta nu igen?
Han: Helgen den 23:e.
Jag: Ja, men jag menar lite mer exakt...
Han: Lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag.

fredag 14 november 2008

Fredag IGEN

Fredagsmiddag:

Morötter, fänkål, rotselleri och rödlök i ugn, med feta, haloumi och oliver. (Tack för bearnaisepåminnelsen, Johan. Det gjorde det hela lite mindre nyttigt.)

Fredagsdrink:

Heineken

tisdag 11 november 2008

Förlust

Vaknat på vardagsrumsgolvet efter en firmafest någon gång? Iförd full hockeymundering? Nej, det har inte jag heller, även om jag brukar hävda det.

Men nog om det. Jag har länge pratat med min sexåring om att vi måste gå på en hockeymatch, han och jag. Djurgården-MoDo. Men som med allt annat som jag ska planera så har det skjutits upp och skjutits upp. Det har saknats tid och det har saknats pengar (och ärligt talat så har det saknats en del engagemang från min sida också).

Och det var ju en jävla tur måste jag säga. Tänk om vi hade gått idag. Tänk om jag hade stått och pekat vilka han skulle heja på (för det hade han naturligtvis inte fått välja själv) och visat vilken färg på tröjorna de hade och åt vilket håll de skulle göra mål, och så gjorde det andra laget, de med fel tröjor, sju mål och vårat noll.

Vilken fruktansvärd upplevelse det hade varit för honom. Inte själva resultatet såklart, för han bryr sig inte smack om hockey, utan min reaktion på resultatet. Ett riktigt trauma hade det varit. Vi ska nog inte gå på hockey förrän han är lite äldre, tror jag. Eller när MoDo blivit lite mer pålitliga.

fredag 7 november 2008

Fredag igen

Middagen:

Helstekt fläskfilé med Lallerstedts äpple & curry-, peppar- och bearnaisesås (alltså tre olika såser. Inte en äpplecurrypepparbearnaisesås, även om det kanske hade varit gott, vem vet?) Broccoli och potatiskroketter till det.

Grillkorv till småbarnen.

Fredagsdrinken:

Absolut, Bols Crème de Banana, Licor 43, Sourz Red Berry (alt. Sourz Tropical Blue), mangojuice och Sprite.

Mangojuice med Sprite till barnen.

Men först:

Skriva något briljant om Environmental scanning as strategic organizational learning och Environmental scanning in decision making.

torsdag 6 november 2008