fredag 30 oktober 2009

Idag ser jag tydligen ut som en tonårig tjuv

Efter att jag hade plockat åt mig en spritflaska (galet dyr!) på systemet följde personalen varje steg jag tog. Och sedan fick jag visa leg i kassan.

Jag har verkligen ingenting emot att få visa leg på systemet, det vet väl alla vid det här laget, men allvarligt? Hur ofta händer det att en 19-åring kommer in och köper så dyra saker?

För jag sa väl att det var en galet dyr flaska jag köpte? Den näst dyraste i hela affären faktiskt. Bara så att ni vet...

tisdag 27 oktober 2009

Sånt här läser jag hela dagarna (och förlorar nästan förståndet)

2.6A1. Interpunktion
För anvisningar om bruket av mellanslag före och efter föreskriven interpunktion, se 1.0C.

Detta avsnitt skall föregås av punkt, mellanslag, streck, mellanslag.

Varje serieuppgift (se 1.6J) skall omges av parentes.

Varje parallelltitel skall föregås av likhetstecken.

Övrig titelinformation skall föregås av kolon.

Första upphovsuppgift skall föregås av snedstreck.

Varje påföljande upphovsuppgift skall föregås av semikolon.

Series eller underseries ISSN skall föregås av komma.

Numrering inom serie eller underserie skall föregås av semikolon.

Underseries titel skall föregås av punkt.

Wow. Bra gjort. Verkligen.


"Kolla, mamma! Jag hittade ett gult löv!"

lördag 24 oktober 2009

Vad är en princessa för någonting?


(Expressen.se 24 oktober 2009)

Och vad i hela friden är ett princessbröllop? Det måste vara när mammorna på Familjeliv gifter bort sina små döttrar, för det kan inte vara den svenska kronprinsessans bröllop som avses. Då hade man väl ansträngt sig lite mer för att stava rätt?

Jag har köpt snygga munkar


Känner mig lite som Dexter Morgan.

Åldersskillnad


När man har barn som är väldigt olika gamla så blir det en del små... kulturkrockar kanske man kan kalla det. Till exempel kan man behöva städa bort en dotters gamla nattskräp från köksbordet innan man ger en annan dotter frukost.

måndag 19 oktober 2009

Inte hans bästa


Men den enda jag har med tillräckligt stor text. I morgon ska jag hämta ut mina brillor.

En förbehållslös hyllning

Den här låten är så otroligt bra och videon är så otroligt snygg att jag tror jag dör! Jag kan inte sluta lyssna! Hade jag haft ett jobb så hade jag tagit semester och bara suttit och tittat på den här videon. Nu kan jag titta ändå. Och det gör jag. Hela dagen idag har jag suttit och tittat. Den är så makalöst bra!

Och nu när jag har sett "the making of..." så blev den ännu bättre! Hur nu det är möjligt.

Arga bönder är väldigt roliga

Idag ska det tydligen protesteras. Europeiska bönder är alltid arga över något och deras protester brukar märkas. Min kompis som bor i Luxemburg kan inte lämna sin dotter i skolan idag. Den har stängt. Många affärer håller också stängt, eftersom "förra gången översvämmade de shoppingcentret med mjölk och travade bildäck på gatorna som de sen tuttade på så det låg tjockt med svart rök över stan..."

Jag är normalt sett ingen vän av den här typen av våldsamma protester, jag blir skitirriterad av sånt. Men med bönder är det annorlunda. Arga bönder på kontinenten är väldigt, väldigt roliga.

söndag 18 oktober 2009

Burn in hell, Äckel-Karlsson!

Jag sitter och kollar på den animerade Karlsson på taket. Fan, vilken äcklig liten skit han är!

Nu hatar jag inte bara Karlsson och Astrid Lindgren* - Börje Ahlstedt, Pernilla August, Allan Svensson, Magnus Härenstam, Brasse Brännström, Eva Roos och Nils Eklund är numer också högt upp på hatlistan. Väldigt högt upp.

*Jag hatar såklart inte Astrid Lindgren jämt, jag är väl inget monster heller. Bara när jag ser Karlsson på taket eller läser Mio, min Mio, Ronja Rövardotter och Pippi Långstrump.

onsdag 14 oktober 2009

Men tänk på baaarnen!

Om man vill ta med sig barnen på bio men inte vet om filmen är lämplig för dem så finns det en jättebra sida man kan kolla upp det på. Kids in mind heter den och den är väldigt utförlig.

Så om man kollar till exempel den nya Disneyfilmen Upp så ser man att den kanske inte alls är någon lämplig barnfilm. Under kategorin Sex/Nudity hittar vi nämligen detta:

A husband and his wife kiss.
A husband and his wife hold hands and hug.
A wife caresses her husband's face.
A man kisses a picture of his now deceased wife.

Mer än så är det förvisso inte, men det räcker väl? Man kan ju inte gå med ungarna på vilka snuskfilmer som helst. Eller hur? Jag blir faktiskt gråtfärdig på riktigt när jag inser att det finns människor som tycker att något av det här ovan hör hemma under Sex/Nudity. Så otroligt deppigt är det.

Kategorin Violence & Gore är betydligt längre, med en hel radda otäckheter. Några exempel:

A man closes a door on a boy's foot (the boy says "ow").
A young girl yells at a boy and he is startled.
A dog tells a joke about a dead squirrel.
A bird calls to its young in a mournful tone.

Den som skrivit allt detta om Upp tyckte även att det kändes viktigt att berätta för oss att det finns ett ”for the love of Pete” också. Så att vi vet. Så att vi är beredda på det.

Jag tyckte det var så otroligt roligt, mitt i all tragik, så jag kände mig tvungen att kolla upp något riktigt barnförbjudet. Eftersom jag såg Planet Terror på teve häromdagen och alltså har den färskt i minne så valde jag den. Givetvis får den högsta poäng i alla kategorier (höga poäng = inte bra) och varenda otäckhet finns uppräknad. Varendaste liten en. Kategorin Violence & Gore radar alltså upp precis allt som händer i en oerhört våldsam zombiefilm: avhuggna lemmar, blod, slem, vapen av alla tänkbara slag, inälvor som slits ur kroppar, ansikten som smälter, bubblande sår och all annan gore man kan tänka sig. Rubbet beskrivs, inget lämnas utanför. Inte ens helt harmlösa saker: ”A man eats sloppily using his hands.”

Vad i he..?

Kategorin Profanity glömmer självklart inte heller någonting:
146 F-words and its derivatives, 6 obscene hand gestures, 20 sexual references, 63 scatological terms, 50 anatomical terms, 57 mild obscenities, 1 derogatory term for the physically challenged, 3 derogatory terms for African-Americans, name-calling (redneck, lunatic, stupid, tramp), 22 religious profanities, 10 religious exclamations.

Jag blir alldeles matt. Någon (eller några) har alltså tyckt att det var viktigt att lista precis allt som händer i den här filmen. Som en innehållsförteckning. Skrivit upp varenda bloddroppe och varenda förolämpning som förekommer i en av de våldsammaste och fulmunnade filmerna som någonsin gjorts. Det är ju helt sjukt.

Det borde väl ändå ha räckt att skriva någonting i stil med:
Robert Rodriguez har gjort den här filmen. Den handlar om människor som infekteras av någonting hemskt som gör dem vanställda, galna och oerhört våldsamma. Det sprutar blod och slem hela tiden och folk dör som flugor samtidigt som de knullar och svär något alldeles otroligt.

Visst är väl folk smarta nog att fatta en sån beskrivning? Snälla, säg att de är det.

torsdag 8 oktober 2009

Nobelpriset och Astrid

Det här är så dumt. Varenda år samma sak.

Astrid Lindgren kommer aldrig att få Nobelpriset. Av en massa anledningar förstås, men här är de två viktigaste:

1. Man ger inte priset till författare som är döda. Och Astrid Lindgren är död.
2. Man ger inte priset till författare som skriver dåliga böcker. Och det gjorde Astrid Lindgren. Mer än en gång faktiskt.

Ålderstecken

I förrgår var jag hos tandläkaren och fixade en trasig lagning. Man vet att man är gammal när till och med plomberna lider av ålderssvaghet. I morgon har jag en tid hos optikern (som är någon slags armläkare har jag förstått, i alla fall är det dit alla säger åt en att gå när armarna blivit så korta att man inte kan läsa på ett vettigt sätt).

I övermorgon fyller min äldsta dotter 18 år.