måndag 21 december 2009

Glad nyhet

Bajsklutten som jag trampade på när jag klev in i duschen för en stund sedan var bara en bit av en chokladtvål från Lush.

Hurra för mig!

söndag 20 december 2009

Snö


Fågelholken har fått ett nytt (väldigt högt) tak.

Söndag morgon


Eddie Izzard igår
Barnvakten ringde för en stund sedan. Hon undrade om vi kunde tänka oss att komma och hämta barnen lite senare än vad vi hade kommit överens om. Klockan tre kanske? Jag gillar henne.

lördag 19 december 2009

fredag 18 december 2009

Countdown



Barnen fick paket från Fritidsresor idag - varsin ryggsäck, t-shirt och keps. Super Kids till Erik och Bamseklubben till Klara. Om 18 dagar åker vi till Kanarieöarna.
Men först ska vi fira jul, nyår och en födelsedag. Och medan vi är borta firar vi en födelsedag till.

Nu är jag färdig



Jag ska slå in lite julklappar



tisdag 15 december 2009

Ordning

Maken och jag är inte riktigt lika ordentliga. Vi är varandras raka motsatser faktiskt.

Vi letade vinterskor i källaren i morse. Han hittade sina i en påse med skor. Fullkomligt naturligt. Jag hittade mina i en påse med blandade köksgrejer. Tyvärr är det också fullkomligt naturligt.

söndag 13 december 2009

Jag har gjort en skoluppgift i helgen. Den skulle ha varit inne för flera månader sedan egentligen och idag var absolut sista dag att lämna in. Så jag har läst, och skrivit, och skrivit, och läst lite till. Och oroat mig. Jag har legat sömnlös om nätterna, vänt och vridit mig. De korta stunder jag har sovit har jag drömt om organisationers informationsbehov och hur man bäst genomför en information needs assessment. Allt medan ni andra har sovit sött och drömt glada drömmar om enhörningar. Eller vad man nu drömmer om när man mår bra.

Nu är den i alla fall inlämnad. Nästan 3000 briljanta ord om informationsbehov och informationssökning. Hello, enhörningar!

fredag 11 december 2009

måndag 7 december 2009

Alltså förlåt, men jag kan inte sluta bitcha om hur fruktansvärt tidigt det är. Det känns helt sinnessjukt att behöva vara vaken vid den här tiden.

Ni som har
  • jobb
  • eller väldigt små barn
  • eller en kissnödig hund
kanske inte tycker att det är någon stor grej att skutta upp 05.45 på morgonen, men för mig som inte har något av det där är det en väldigt stor grej.

Barnvakt

Jag är barnvakt, det är därför jag är vaken så här tidigt. Det kom en 7-åring hem till oss för fem minuter sedan som jag ska lämna i skolan eftersom hennes mamma ska med ett plan.

Barnen är väldigt pigga, och jag är väldigt trött.

Jag är uppe före sex


Det är tidigt.

söndag 6 december 2009

torsdag 3 december 2009

Morgon


Jag vaknade av min väckarklocka viskade att den skulle slita ut mina tarmar. En dröm naturligtvis, men ändå en ganska dålig start på dagen, va?

tisdag 1 december 2009

Livet just nu

Osloskånskan undrar om jag är stressad inför julen. Bara för att jag kastar lite skit på Darins ultramesiga version av Viva La Vida? Nej, jag är inte stressad inför julen. För första gången på många år är jag faktiskt inte ett jäkla dugg stressad inför julen.

Maken, som har jobbat som ett svin de senaste åren, som aldrig har varit hemma och som det aldrig har gått att lita på (planeringsmässigt alltså – i andra sammanhang har han varit helt okej pålitlig) har slutat jobba. Och själv har jag ju inte jobbat sedan General Patton dog så vi är otroligt lediga just nu. Och stressar inte ett dugg.

Jag säger inte att jag hatar Darin och hans äckliga lilla Viva La Vida. Men man måste faktiskt sluta spela den jävla styggelsen på radio. Man måste sluta spela den nu, innan jag dödar någon. Det är bara det jag säger.