söndag 18 maj 2008

Franska dofter

Vi firade lite igår, maken och jag. Egentligen skulle vi ha gjort det i fredags men han kom hem så sent från sin franska slottsvistelse så vi valde att vänta en dag.

Först sushi i mängder (till mig, maken, Saga och Klara) – en 10-bitars blandad lyx, en 10-bitars lax, en 10-bitars avokado, en 10-bitars vegorullar och en 10-bitars bara ris (till Klara). Pannkakor till Erik.

Sedan gott vin (se bilden) och en ost som luktade fot. Fot som varit instängd en hel bokreadag (och man är bokhandlare) i en av de där ohyggligt stora Nikedojjorna man hade på nittiotalet. Sån fot.

Den låg väl inpackad i papper, folie och plastpåse i kylskåpet under mindre än ett dygn. Det är mer än tolv timmar sedan vi plockade ut den ur kylskåpet och det luktar fortfarande fot därinne. Den pyttebit som blev kvar slängdes för en bra stund sedan och soppåsen är utburen. Köket luktar fortfarande fot. En alldeles underbar ost. Jag minns inte vad den hette och alla spår av den är utplånade (förutom doften). Synd.

2 kommentarer:

Fasching sa...

Du, nästa gång Herr Klåpare är i Frankrike och köper vin, be honom lägga på en hundring så han kan komma hem med en vettig Sauternes.

Articuno sa...

Jag undrar om han inte la de pengarna på fot-osten. En sån ost det var!