onsdag 13 februari 2008

Min favoriträtt

Det här behöver man:

500 gram köttfärs
En påse Blå Band Fransk Löksoppa (pulver)
3-4 deciliter grädde
Ett paket (2,5 deciliter) färdig gräddsås.

Potatis
Fetaost

Så här gör man:

Tvätta händerna

Blanda en påse löksoppspulver med ungefär en deciliter grädde (spelar ingen roll vilken sorts grädde) och låt det stå och gosa till sig en liten stund.

Peta upp ett långt vitt katthår ur geggan.

Ta en näve köttfärs och lägg i kattens matskål, blanda ner resten av köttfärsen i löksoppsgeggan.
Peta upp ett katthår till.

Gå och hjälp ett barn på toaletten. Se först till att lägga något över köttfärsen så inte katten slickar på den medan du är borta från köket.

Tvätta händerna.

Försök att inte snubbla på katten som letar efter mer köttfärs.

Gör lagom stora biffar av köttfärsen och stek några minuter på varje sida. Om du har för varm stekpanna och råkar bränna biffarna samtidigt som de är lite råa i mitten så är det inte hela världen, de ska ändå ligga och puttra lite i såsen.

Häll i 2,5 deciliter färdig gräddsås och ungefär lika mycket grädde över biffarna. Blanda runt lite och ha i lite soja. Låt det puttra i 5-10 minuter medan du dukar och skriker på barnen att "det är mat nu, och NEJ, jag har ingen aning om när pappa kommer hem".

Servera med kokt potatis och lite tärnad fetaost.

3 kommentarer:

Fasching sa...

Är du säker på att det är Middagsfrid du använder? Låter mer som om det där receptet kom från deras konkurrenter, Middagsklåparna.se

Articuno sa...

Stämmer - de var billigare.

För ynka 300 spänn i veckan får man ett par pulversoppor och tillgång till en långhårig katt och ett barn som inte kan torka sig själv i baken.

Eyecatcher sa...

Det låter som rena kapet *asgarv* /Kim.