Mat som ser äcklig ut och därför måste vara äcklig:
Pölsa
Mat som man hör på namnet att den är äcklig:
Leverpastej (lever är ju… lever, och pastej är bara ett jävligt äckligt ord)
Mat som kommer från ett äckligt ställe:
Lever, njure, och all annan inälvsmat. Tunga passar in här också.
Mat som äts på ett äckligt sätt:
Kräftor (vända på dem, sätta läpparna mot alla de där benen och sedan suga? Slita loss klorna, peta upp skölden och bända upp stjärten? Nej.)
Mat som är snygg, men lik förbaskat äcklig:
Brysselkål
Mat som borde vara god, men som i själva verket är äcklig:
Nästan all tillagad fisk
Mat som man undrar lite hur den tänkte, som åt det först:
Surströmming (om det luktar illa – ät det inte)
Fugu (om det är dödligt giftigt – ät det inte)
Durianfrukt (om det luktar “sewage, stale vomit, skunk spray and used surgical swabs” (The Oxford Companion to Food) – ät det för fan inte)
Mat som faller under någon av ovanstående kategorier och därför borde vara äcklig, men av någon anledning inte är det:
Blodpudding (är i alla fall inte jätteäckligt)
Räkor (om de är kalla – varma räkor är skitäckliga)
Mögelost
Äckligaste maten alla kategorier (förutom allt med lever i):
Flygande Jacob
Bananer och jordnötter? I mat? Fy fan.
Ingen träning. Ingen svält. Bara gåslever.
7 år sedan
1 kommentar:
Frukt och nötter hör inte alls hemma i en maträtt. Varm frukt är bland det äckligaste jag vet. Nötter hör helt enkelt inte hemma för att jag är dödligt allergisk. Kim.
Skicka en kommentar