tisdag 25 mars 2008

Sjuka barn?

Idag ringde Kattis från dagis och sa att Erik var sjuk. Han hade ont i magen och de var lite oroliga att han hade magsjuka. När jag kom dit hade han så ont att vi för ett ögonblick trodde att han hade blindtarmsinflammation, men efter en snabb titt i en av barnens böcker om kroppen kunde vi andas ut. Han hade ont på fel sida (eller rätt sida om man tänker på ett annat sätt).

Det gjorde så ont att han gick dubbelvikt från dagis. Halvägs hem började han må bättre, men då började Klara istället må sämre. Hon hade hört något om medicin till den som var sjuk. Klart som fan hon var sjuk då, hon är verkligen inte den som tackar nej till lite Alvedon när det bjuds. Erik blev bättre för varje steg hemåt och Klara blev sämre.

När vi kom hem var Erik kärnfrisk och Klara dödssjuk. Fem sekunder efter Alvedonkuren var hon också kärnfrisk. Och där satt jag med två kärnfriska barn klockan elva på förmiddagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojojoj det var bland det snabbaste tillfrisknande jag hört talas om *S* Ungar är härliga. Det var inte så att det låg ett frosseri i påskgodis bakom? /Kim.

Eva-L sa...

sådär har edvin haft flera ggr. kanske dagis är byggt på en gammal kyrkogård eller en giftavstjälpningsplats? eller lever vi inte i en stephen king-mardröm? det bara känns så ibland.
just nu står båda min barn klädda i tomtekostym och vi ska gå om 10 minuter. det känns lite som en alternativ verklighet.